Kræft, højdosis C-vitamin og mistelten 2

Kostmæssigt er der noget, der tyder på at de kræftpatienter, der ændrer deres kost til at være baseret på grønsager og frugt samt generelt sunde fødevarer klarer sig godt fremover. Sukker skal undgås, da kræftceller elsker sukker. Under en kemobehandling eller stråleterapi bør patienten ikke nødvendigvis følge en diæt, da appetitten kan blive lille og kvalmen stor. Det er i denne periode vigtigt, at få mad ned næsten ligegyldigt hvilken. Patienten skal ikke få dårlig samvittighed over at han/hun ikke spiser “det rigtige”.

Når diagnosen kræft stilles, er de fleste kræftpatienter i underskud af vitaminer, mineraler mv. Derfor anbefales kosttilskud, så de kan få bygget immunforsvaret op igen. Særlig vigtig er C-vitamin og E-vitamin, da disse forebygger, hæmmer og nedbryder kræftceller. Et generelt vitamin og mineraltilskud er oftest at anbefale sammen med visse fedtsyrer.

Højdosis C-vitaminbehandling virker som en “lille” kemokur og gives som infusion.

CitronC-vitamin er et naturligt stof, og kroppen danner ikke antistof mod C-vitamin, sådan som det sker med præparater til anvendelse i kemoterapi. C-vitamin kan anvendes igen og igen  hvis det er nødvendigt. C-vitamin kan gives sammen med kemoterapi og sammen med stråleterapi. Der er lavet flere undersøgelser over C-vitaminbehandling, som tyder på vældig gode resultater , også for patienter med metastaser, men konventionel dokumentation er der ikke.

MisteltenMistelten er særdeles anbefalelsesværdigt mod de fleste kræftsygdomme. I Arlesheim i Schweiz har lægerne undersøgt, at mistelten har den bedste virkning, når det gives som injektion og næstbedst, når det tages som dråber i lidt vand. Desuden må patienterne indstille sig på, at for de fleste kræftsygdomme, skal det tages resten af livet. Mistelten arbejder langsomt og har ikke kapacitet til at æde sig igennem en stor tumor, den tager små bidder af gangen og er uovertruffen til at forhindre tilbagefald af kræft. Undersøgelser har vist, at en kræftpatient får et leveår forærende, når patienten har taget mistelten i 4 år.

Der er ingen bivirkninger ved højdosis C-vitaminbehandling udover, at patienten bliver tørstig. C-vitamin stimulerer immunforsvaret og virker dræbende på kræftceller, men angriber ikke sunde celler. C-vitaminbehandling kan gives sideløbende med konventionel kræftbehandling og misteltenbehandling. Højdosis C-vitamin gives i drop. De undersøgelser, der er lavet, tyder på dannelse af peroxider (f.eks. brintoverilte) ved høje C-vitamindoser. Det er disse peroxider, der virker toksisk på cancerceller, fordi kræftcellerne mangler et beskyttende enzym. Derimod skades normale celler ikke.

Misteltenplante

De bedste resultater får man således i kræftstadier, hvor misteltenbehandling og højdosis C-vitamin påbegyndes inden operation, kemobehandling og/eller stråleterapi. – Mistelten stimulerer og regulerer dræbercellerne i immunforsvaret, og i mindre grad de røde blodlegemer. Mistelten reparerer og stabiliserer DNA. Mistelten dræber kræftceller, men i langsomt tempo og opløser både godartede og ondartede tumorceller. Mistelten angriber ikke sunde, normale celler og normalt væv. Samtidig virker mistelten let smertedæmpende. – I sene stadier af kræft, terminalstadium, har patienter også glæde af at få mistelten, selvom misteltenen arbejder for langsomt til at hamle op mod kræften. Misteltenen kan ikke nå at følge med væksten af kræft, men den tager stadig lidt af den. Misteltenen bevirker her, at patienten får større livskvalitet i form af god almentilstand og god følelsesmæssig tilstand. Patienten får en bedre appetit og sover godt om natten. Patienten kan ofte være virksomme lige til det sidste.

Visse kræftpatienter kan have glæde af en homøopatisk understøttende behandling. Det kan f.eks. være for at styrke immunforsvaret yderligere, for at nedsætte en kvalme, for at pleje stråleskader eller for at styrke organer eller lign. – Homøopati kan også gives i efterbehandling af kræft, hvor patienten er erklæret rask, men vedbliver at være så uendelig træt. Her kan en blodkrystallisationstest være på sin plads for dels at få en præcis vurdering af organernes tilstand samt at kunne tilrettelægge en individuel homøopatisk behandling.

Styrkelse af pinealkirtlen = koglekirtlen er muligt med homøopatiske præparater. Pinealkirtlen producerer melatonin og melatonin har en tydelig effekt på forebyggelse af kræft, men formentlig også på en kræft, der er til stede. Melatonin kan fås på recept i koncentreret form og anvendes i visse lande som et antiaging middel.

Syre/base funktionen er vigtig. Normalt har vi en syre-base buffer i kroppen, som skal sikre os at pH-værdierne i vævet ligger inden for et acceptabelt interval, således at kroppen fungerer optimalt og at vi ikke bliver syge. Mange mennesker er dog i dag for “sure” i deres vævsvæsker, dette kan bl.a. kontrolleres på urinen. Balancen er således blevet forskubbet i retning af for megen syre i kroppen. Denne tilstand kan være fremkommet af et for stort indtag af dyrisk protein i føden, for meget sodavand, cola eller slik eller en mangel på spormineraler, mineraler eller vitaminer. Tilstanden kan genoprettes med en ændret kost, kosttilskud samt baseinfusioner, som gives sammen med højdosis C-vitamin.

Isopathi er en form for homøopati, der bygger på Pleomorfisme og symbiose grundlagt af lægen og mikrobiologen professor Dr. Günther Enderlein.

Tungmetalafgiftning er ofte tilrådelig, såfremt en prøve har vist for højt indhold af kviksølv eller andre tungmetaller. Den største kviksølvkilde er amalgamfyldninger i tænderne. Tungmetaller har desværre en stor del af ansvaret for kroniske sygdomme i dag og kommer til udtryk ved flere forskellige symptomer f.eks.: svamp på slimhinder, kroniske betændelser, fødemiddelallergier, lav legemstemperatur, ledsmerter, maveproblemer, sår, blister i munden, metalsmag, træthed m.fl. Tungmetaller ophobes i organer, væv og vi kan normalt ikke udskille dem. Kviksølv kan ophobes i lever, nyrer, bugspytkirtel, hjerne og elsker slimhinder. Organerne fungerer dårligere end tilsigtet, når de har depoter af tungmetaller, immunsystemet bliver belastet, tendensen til allergier øges, mave/tarmfunktionen belastes, så at vi ikke optager mad, vitaminer og mineraler så godt som vi ellers kunne. Tungmetallerne medvirker til svampedannelse og giver dårlig hukommelse, dårlig koncentration og depression mv.

Konventionel kræftbehandling. Det er muligt at få misteltenbehandling og højdosis C-vitaminbehandling sideløbende med operation, kemoterapi, stråling, hormonterapi og immunterapi. Undersøgelser fra Tyskland har tydet på, at de konventionelle behandlinger er mere effektive, når der gives højdosis C-vitamin og mistelten samtidig. Bivirkningerne formindskes.

 

Læge Birgit Aalborg Funch, E-mail: baf@mail.dk www.homoeopatisk-laegeklinik.dk