EDTA

Fra vi er 18 år og frem forkalker vi gradvist mere og mere som årene går. Nogle forkalker hurtigere end andre dels pga. arvelige forhold, men også pga. livsomstændigheder og levevaner. Tobak, stress, chok, usunde fødevarer, manglende rytme i dagligdagen, dårlig søvn, utilstrækkelig motion og frisk luft, indtagelse af for store mængder nydelsesmidler m.fl. er alle med til at accelerere forkalkning.

Forkalkning er en forfedtning iblandet kalk i arterierne. De arterier, der bliver angrebet først er ofte coronararterierne, dvs. de arterier, der forsyner hjertet med blod. Coronararterierne har en meget lille diameter, så der skal ikke så meget forkalkning til for at lukke dem. Nedsættes blodtilførslen til hjertet kan det give smerter i brystet. Også andre arterier kan være forkalkede f.eks. den store pulsåre, der løber igennem hele kroppen, og sender mindre arterier til organerne såsom, leveren, bugspytkirtlen, tarmene, nyrerne mv. Halspulsarterierne, arterier i hjerne og ben. De mindre arterier kan også være forkalkede.

Er en person forkalket i benene får han/hun vindueskiggersyndrom dvs. personen kan gå ca. 10 min., må stå stille og kan så gå igen. – Forkalkninger i arteriesystemet i hele kroppen kan være medvirkende til blodpropdannelse f.eks. en blodprop i hjernen, i hjertet, i et ben eller et andet sted.

EDTA – behandling kan standse den fortsatte udvikling af åreforkalkning, men EDTA kan også mindske den allerede dannede åreforkalkning. Behandlingen kombineres med C-vitamin, der virker som en katalysator på processen, og foregår via et drop i armen, der varer ca. 3 timer. Samtidig fjernes bly i kroppen.

Se endvidere: EDTA-Patientforeningen  www.edta-patientforeningen.dk